Yksi mobiiliopiskelijakortti, kiitos

Istuin tänään eilen lähes 8h valtion rautateiden kulkuneuvoissa (voisinpa kirjoittaa yksinkertaisesti junassa mutta ei, kun ratatöiden vuoksi osa matkasta oli taitettava bussilla). Tämä muuten johtaa useimmiten ylenpalttiseen ajatteluun ja tweettailuun ja näin kävi tälläkin kertaa. Toisen vaihdon jälkeen Oulussa kolmatta kertaa opiskelijakorttia VR:n mobiililipun oheen kaivettuani mieleeni tuli (digikaupunki Oululla saattoi olla tekemistä inspiraation kanssa) aiemmin viikolla silmiini osunut norjalaisyliopiston ilmoitus, josta Suomessa voitaisiin ottaa opiksi. Tässä:uninordlandstudentbevis

Nordlandin yliopisto tarjoaa opiskelijoiden käyttöön mobiiliopiskelijakortin, joka toimii opiskelijastatuksen todistajana perinteisen opiskelijakortin tapaan, tarjoten lisäksi mm. digitaalisen/mobiilin väylän rekisteröitymiseen. Suomessa samankaltaista palvelua ei valitettavasti vielä ole, mikä on taas vain yksi esimerkki Suomen, noh, jälkeenjääneisyydestä digipalveluissa.

Ihmettelen, miten yliopistojen startup-saunoissa ja/tai opiskelijajärjestöjen mittavilla varoilla ja lobbauskoneistoilla ei ole onnistuttu tähän mennessä kehittämään ja rahoittamaan näin suoranaisesti opiskelijan elämää helpottavaa palvelua. Hop hop Frank, juna jättää (pun intented).


University of Nordland in Norway is offering a digital/mobile student card for the students. I hope one could get one in Finland too.

Published by

Tiina Kivelä

Finnish escapades, as a friend once described.

Leave a comment