Some people say it’s just rock ‘n’ roll

Today I realized that if it’s not in Facebook / Twitter / Instagram, it doesn’t exist for me. I have this “no advertisement, please” sing on my door and I do not read any local newspapers (for the lack of time and for no editorial quality worth paying ) so all the services, restaurants, happenings etc. near me must be digital, or I do not know anything about them.

I guess that makes me a typical millennial / nomad then. I also have a personal trainer in my phone and if I’d like, Siri would every night wish me good night. Btw, he already performs quite well as a personal assistant, updating my calendar and reminding of where, when and why I should be somewhere. With a perfect British accent.

Wicked. It’s like back to the future in the future.


Tajusin tänään, että jos lähiseudun palvelu / ravintola / kauppa / tapahtuma ei ole internetissä (Facebook lähinnä), sitä ei ole minulle olemassakaan. Ovessani on “ei mainoksia” kyltti, enkä tilaa paikallislehtiä tai omista sellaisia paikallisia ystäviä, jotka voisivat jakaa ajankohtaista tietoa uusimmista ravintoloista, kaupoista, tarjouksista tai edes aukioloajoista. Tarkistan siis netistä  Googlesta; mitä tapahtuu, missä tapahtuu, ja milloin.

Lisäksi puhelimessani asuu personal trainer ja Siri voisi halutessani toivottaa minulle joka ilta Hyvää yötä. Jo nyt hän toimii ihan hyvänä henkilökohtaisena assistenttina, päivittäen kalenterini automaattisesti ja huolehtien että olen siellä missä pitäisi, silloin kuin pitäisi, tietoisena siitä miksi.

Kyllä, käytän puhelinta todella paljon. Mutta toisaalta, käyttäisin kaikkea muuta vielä enemmän, jos puhelin ei olisi helpottamassa arkeani.

Photo: Romsdal 2012

Published by

Tiina Kivelä

Finnish escapades, as a friend once described.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s