Kiipeilyturistin taakka

Nepal on erittäin köyhä maa, jossa on 29 miljoonaa asukasta. Nyt viranomaisten käsissä on iso kriisi, jossa lukuisat perheet ovat joutuneet taivasalle. Luulisi, että viranomaisilla on muuta ajateltavaa kuin joidenkin turistien pelastaminen vuorilta. Tiedot syrjäisten vuoristokylien tuhoista eivät ole vielä edes saapuneet”, Gustafsson sanoo.

–––

Nepalin puutteelliset pelastusvalmiudet ovat huolestuttaneet kaikkia maassa vierailleita kiipeilijöitä. Gustafsson sanoo tarjoutuneensa tekemään Suomen suurlähetystölle pelastusmanuaalin, mutta hanke kariutui.

Gustafsson on kulkenut Nepalissa yhteensä parinkymmenen vuoden ajan. Sinä aikana elintason nousu on näkynyt siten, että huterasti perustettujen talojen päälle on noussut uusia kerroksia.

“Me olemme todenneet, että tämä ei todellakaan ole se paikka, missä kannattaa olla maanjäristyksen sattuessa”, Gustafsson sanoo.

@ Veikka Gustafsson / HS 27.4.2015

Miten meni, noin niinku omasta mielestä? Olisikohan asialle kannattanut tehdä jotain jo aiemmin? Vaikkapa sijoittamalla omia resursseja pelastusvalmiuksien ja Nepalin kehittämiseen. Kun ongelma ja toimenpiteiden tarve kuitenkin on selvästi tiedostettu jo aiemmin.

Advertisements

Published by

Tiina Kivelä

Finnish escapades, as a friend once described.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s