La vie en rosé

I have a new job and new apartment waiting for me. It’s something new, but also something old. During the last four years, I have lived, worked and studied in four countries, two universities, and in many, many teams. Those years and the constant change has been challenging, but also rewarding. In a matter of fact, it’s been amazing. I have survived, I have learned, I have had adventures, I have fought, I have won, I have lost. Mostly, I have loved and been loved. Therefore I can advice you: always go. No matter how scared, always go. Take the change and dream big.

What comes to the material side of moving, I can now say that in Europe, you’ll survive with just a couple of things. Bialetti, bottle opener, cup, light, curtains, wine and what you are wearing. A phone and some money. Or someone from whom to borrow.

And in the future, I personally hope to have a Rimowa or two in which to carry those.

Kuluneella vaalikaudella (4v.) olen ehtinyt asua neljässä maassa, viidessä eri kaupungissa, opiskella kahdessa eri yliopistossa, ja työskennellä niin useassa paikassa, että ei edes kannata luetella. On ollut rankkaa, sen myönnän, mutta myös hemmetin hienoa. Mahdollisuuksiin kannattaa tarttua, vaikka kuinka pelottaisi ja vaikka kuinka monta uhrausta se vaatisi. Se on sen arvoista, aina.

Viikonloppuna on edessä taas uusi muutos, sillä uusi työ ja uusi kaupunki odottavat. Laukussa on jo Bialetti ja ostoslistalla palkkapäivää odotellen Rimowa tai pari. Sillä jos jotain tämä jatkuva muutosten ketju on osoittanut, niin sen, että tärkeintä on kahvi ja että ihminen selviytyy arjestaan pariin matkalaukkuun mahtuvalla tavaralla. Pullonavaaja, kahvipannu, puukko, kuppi, lamppu ja verhot, päällä olevat vaatteet. Puhelin ja hieman rahaa. Tai joku, jolta lainata. Näillä selviää. Mistä vain.

Published by

Tiina Kivelä

Finnish escapades, as a friend once described.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s